ago 042016
 

IMG_7667

L’Ajuntament d’Alcúdia, anomena un soci de la P. B. d’Alcúdia fill predilecta, de la localitat, amb motiu de les festes de Sant Jaume, en dos actes.

El primer d’ells va ser donar el nom de Pere Adrover Baixeras, al Parc de ca na Ferrera, i el segon va ser l’acte institucional de nomenament davant l’Ajuntament.

Acta al Parc de Ca na Ferrera, a partir d’ara Plaça Pere Adrover Baixeras.

IMG_7669

Abans de la descoberta del monòlit, el batle Antoni Mir ha tengut unes paraules per a tots els assistents, en nom de tots els companys de la corporació municipal. El batle ha reflectit a les seves paraules el vessant humà, personal i humà de Pere Adrover Baixeras, primer batle després de la restauració de la democràcia, mestre vocacional, persona íntegra, amant dels seus amics, el seu humor excepcional, i el seu amor per Alcúdia. El batle Antoni Mir ha dit entre altres frases dedicades a Pere Adrover “mestre d’escola, mestre de batles, el meu mestre, em considero un alumne seu”.

Després, ha intervingut el fill de Pere Adrover Baixeras, Jaume Adrover Cànaves, parlant del seu pare com mon pare, com sabeu, era un alcudienc militant. Estimava el nostre poble amb deliri. Era un enamorat dels paisatges d’Alcúdia, però per damunt de tot un enamorat de la seva gent, li encantava seure a la Plaça(aquella plaça que com recordava na Dora Riutort a l’excel·lent pregó d’enguany amb paraules d’Alexandre Cuellar, ni és redona ni és cuadrada), però és la nostra i per això és la millor del món”.

IMG_7676

Un cop acabats els parlaments, la vídua, els fills, els néts de Pere Adrover Baixeras, al costat de la corporació municipal han fet la descoberta de la placa al monòlit que estarà al parc infantil, símbol de l’amor per la pedagogia i la docència al mestre Pere Adrover Baixeras.

Acte de fill predilecte de la Ciutat d’Alcúdia, davant l’Ajuntament.

IMG_7668

Després de l’acte religiós s’ha dut a terme a davant la Sala, a la placeta de l’Ajuntament, l’acte de nomenament de fill predilecte de la Ciutat d’Alcúdia a Pere Adrover Baixeras. Després de l’acord de ple per unanimitat, que aprovar aquest nomenament, essent la fiscal la regidora Cati Pericàs, i la ponent Bàrbara Rebassa.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir, a la seva intervenció a l’acte de fill predilecte de la ciutat d’Alcúdia, ha donat les gràcies a tots els assistents. S’ha dirigit a la família, als presents, i ha explicat davant la Sala la seva figura com a polític. Ha dit textualment “aquí a la Sala, allà on ell va estar durant 4 anys com a batle d’Alcúdia, a la primera legislatura democràtica des del 79 al 83, he de destacar la seva bona feina al servei dels ciutadans d’Alcúdia no va ser una legislatura fàcil tot el contrari, no sé si perquè era la primera legislatura o perquè en aquells moments hi havia molta feina per fer però en Pere Adrover amb el seu talant dialogant, constructiu i negociador la va saber dur endavant amb molt èxit”.

També ha expressat el batle “permeteu-me que avui després del temps em dirigeixi a na Maria, la seva esposa, els seus fills, gendre i nora així com els seus néts i els hi doni les gràcies en nombre del poble d’Alcúdia per les hores que ell va sacrificar d’estar amb la família”.

Maria Cànaves, la seva vídua ha agraït els presents l’acte de record i homenatge al seu home Pere Adrover Baixeras, “infinites gràcies per aquestes distincions atorgades a Pedro, que dins la tristor de la seva pèrdua ens consolen i ens omplen d’orgull”. També la seva vídua ha expressat que “en Pedro era un enamorat de la nostra ciutat i sobretot de la seva gent… Són paraules seves aquelles que va pronunciar amb motiu de la concessió del premi Sant Esteve “d’Alcúdia primera vaig aprendre a estimar el seu paisanatge després tota la bellesa que l’envolta”.

Perdona, ara mateix el comentari está tancat