Qui som?

 

HISTÒRIA DE LES TROBADES DE PENYES BARCELONISTES

En la dècada dels 80 ja hi havia qualque encontre de penyes, aquí en teniu una mostra de quan l’any 1989 s’inaugurà la Penya de Santa Margalida, amb la que també hi acudiren la de Sóller, Porreres, Llevant, Palma (ja extinta), Inca, Muro i Sa Pobla.

1ª TROBADA DE PENYES

El 23 d’octubre del 2003, organitzada per la Penya Blaugrana de S’Indioteria va tenir lloc a Ciutat la que era considerada com la 1a Trobada de Penyes Barcelonista. A l’acte, i també a la inauguració de la Penya Barcelonista de Sa Indioteria, hi fou present el president del F. C. Barcelona Joan Laporta, amb el directiu responsable de l’àrea de les penyes Antoni Rovira, amb el Secretari per a l’Esport de la Generalitat, Josep Maldonado, i amb l’ex–jugador del primer equip Julio Alberto Moreno, així com altres personalitats. Més de dos-cents cinquanta comensals, representant a devuit penyes barcelonistes de Mallorca donaren caliu a un acte, a on el president no va aturar ni de fotografiar-se amb els presents ni de signar objectes d’identitat blaugrana.

2ª TROBADA DE PENYES

El 25 de setembre del 2004 la Penya Barcelonista d’Inca organitzava la segona Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears. Més de 800 penyistes ompliren el Pavelló de Sa Creu, vint-i-sis penyes de les Illes hi foren representades, i per primer cop, tres menorquines i una pitiüsa. Hi foren presents el president del F. C. Barcelona Joan Laporta, els vicepresidents Ferran Soriano i Alfons Godall l’ex jugador Julio Alberto Moreno i el sotsdirector del Diari Sport, José Luis Carazo, entre altres personalitats. La P.B. d’Inca i l’Ajuntament aportaren la logística necessària per una festa que començà amb el so dels xeremiers per donar pas al Parenostre blaugrana, el Cant del Barça. El tumbet de carn i una enorme ensaïmada foren els plats degustats pels assistents.

3ª TROBADA DE PENYES
SA POBLA, SANT ANTONI ÉS DEL BARÇA.

El mateix vespre, després d’inaugurar la Penya de Ca’n Picafort, la comitiva encapçalada pel President Laporta posa rumb cap a Sa Pobla, a on més de 1.200 persones esperaven amb expectació màxima en el pavelló municipal, per tal d’encetar la 3a Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes. Laporta, acompanyat dels directius Antoni Rovira i Albert Perrín, amb Txiki Beguiristain, Julio Alberto Moreno, Juan Domingo De la Cruz i Andrei Xepkin, fou rebut pel Batle de Sa Pobla Antoni Serra Mir, per la vicepresidenta del Govern Rosa Estaràs i pel president de la Penya poblera, Antoni Serra Ferrer, la qual complia el 25è aniversari. En l’arribada, Laporta encara va ser a temps de tirar l’arròs en la monumental olla que ja feia hores que bullia. L’arròs bomba, cuinat de les mans del mestre Tomeu Quic, feu les delícies dels assistents. En l’entrada dels protagonistes, els sons d’una colla de xeremiers foren substituïts per les notes del Cant de Barça, que feren tremolar els fonaments del recinte pobler. Més de trenta mitjans de comunicació foren acreditats, que reflectiren la Trobada en els telediaris de més audiència (TVE1, Antena 3, TV3, IB3) o en els programes esportius més vists (Gol a gol a TV3, Temps afegit de IB3). La premsa escrita es va fer un ample ressò, inclús emissores de ràdio feren connexions en directe. Per tal motiu la Coordinadora va editar una revista commemorativa que recollia dades, història i fotografies de les penyes barcelonistes de les Illes.
En la taula presidencial, a banda dels mencionats, hi eren presents el Delegat de Govern, Ramon Socíes, que un cop més va demostrar el seu acèrrim barcelonisme, el President de l”Institut Antoni Serra i el seu Director Antoni Palerm, a més del sotsdirector del Diari Sport, José Luis Carazo.
L’acte més emotiu fou el record que es va tenir a Mario Cabanes, jugador del Barcelona als anys trenta, quan el seu fill, el prestigiós metge Teo Cabanes, va rebre les distincions de la coordinadora i del club.
Les tradicions locals es varen fer presents amb l’entrada de tres caparrots vestits de blaugrana i amb la tonada de ximbomba a càrrec de Pasquala Mir. El president Laporta es va atrevir a fer sonar la ximbomba, davant la incredulitat dels assistents. La Penya de Sa Pobla va obsequiar amb aquest instrument al Barça i a la resta de les Penyes. Els parlaments, en els que s’expressaren els millors desitjos posaren punt final a un vespre a on Sant Antoni tornava a derrotar al dimoni.

CIUTADELLA, UNA 4ª TROBADA AMB SABOR MENORQUÍ

El 2 de juny del 2007 va tenir lloc la IV Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears, que aquest cop se celebrà a Ciutadella. Les tres anteriors havien tingut lloc a Mallorca (Sa Indioteria, Inca i Sa Pobla), i aquesta era la primera vegada que es fa a Menorca. Més de cents barcelonistes de Mallorca i Eivissa es traslladen aquest cap de setmana a Ciutadella per fer costat en la IV Trobada. Els actes oficials s’iniciaren el dissabte a les 13’30 hores amb una recepció conjunta de l’Ajuntament de Ciutadella i del Consell de Menorca a la mateixa Casa Consistorial. A les 19’30 hores en el Bar OAR, seu de la penya ciutadellenca, tingué lloc un acte de benvinguda a les penyes assistents. A les 21’30 hores en el Restaurant Fiesta de Cala’n Bosch se celebrà l’acte central de la IV Trobada que reuní a uns tres-cents penyistes. Presidiren la festa Joana Barceló, Presidenta del Consell de Menorca, Llorenç Brondo, Batle de Ciutadella, i Antònia Gener, regidora d’Esports de l’Ajuntament. Quant a la representació del F. C. Barcelona, estigué encapçalada per Antoni Rovira, Mateu Mas i Enric Bosch, acompanyats de Pere Jordà, President de la Coordinadora de Penyes, i de Carles Gener, President de la Penya Barcelonista de Ciutadella. Hi foren presents ex jugadors com Julio Salinas o Juan Domingo De la Cruz, a més de l’Avi del Barça Joan Casals. Es va retre homenatge a Joan Capó, ciutadellenc ex jugador del F.C. Barcelona, Celta i C.E. Sabadell, entre d’altres, i a Jordi Vila, integrant del mític Barça de les Cinc Copes. Les fotografies amb la Copa d’Europa i el brindis amb el típic gin posava punt final a una festa entranyable.

CINQUENA TROBADA DE PENYES

El 4 de gener del 2008 participarem activament en la V Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes que va tenir lloc a Santa Margalida, en el Restaurant sa Alqueria d’Es Comte. I assistiren prop de cinc-cents seguidors barcelonistes representant a més de vint penyes illenques.
La delegació del Futbol Club Barcelona estava formada pels directius Albert Perrín i Jacínt Borras, l’executiu Enric Bosch, el membre de la Comissió Social Mateu Mas, el membre del Consell Consultiu Pere Jordà i Joan Casals, l’Avi del Barça.
Els ex jugadors Miquel Angel Nadal i Julio Alberto Moreno formaren part de la taula presidencial. Així mateix foren homenatjats Albert March (campió del món de pesca submarina), Antoni Tauler (ciclista, guanyador del Tour de França per equips), Jorge Lorenzo (campió del món de motociclisme, al que la seva mare recollí el reconeixement), Antoni Nadal (germà de l’ex barcelonista i entrenador del tenista Rafel Nadal), Gabriel Bergas (campió d’Europa de tir al colomí), Joan Roig (subcampió d’Europa i cinquè en el Mundial de tir al colomí), i Esteve Mas (històric entrenador del futbol regional balear).
El Govern Balear estigué representant pel felanitxer Antoni Peña, ex atleta olímpic de marató i actualment Gerent de l’Escola Balear de l’Esport, així mateix hi eren presents el Batle de Maria de la Salut Antoni Mulet i el de Santa Margalida Martí Torres.
El moment més entranyable fou l’entrega dels “siurells”, objecte típic mallorquí fet de fang pintat de blanc amb ratlles vermelles i verdes. El reberen cadascun dels convidats i cadascuna de les penyes representades

EL CAMPIONAT DE LLIGA DESFERMA L’EUFÒRIA EN LA VI TROBADA A PORRERES.

El 16 de maig del 2009 es celebrava en el Parc de n´Hereveta de Porreres la VI Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears. Més de 900 persones, prop d’un centenar socis de la nostra penya, ompliren el recinte porrerenc. Foren representades les 31 penyes que hi ha a les Illes Balears, a més de la P.B. Julio Alberto de Mieres. A l’acte, que coincidia amb el 25è aniversari de la P. B. Porreres hi assistiren ex jugadors com Jesús Pereda, Juan D. De la Cruz o Julio Alberto Moreno, així com esportistes com el ciclista Toni Tauler o l’entrenador de tennis Jofre Porta; figures del barcelonisme com Joan Casals, l’Avi del Barça, i Manel Vich, la veu del Camp Nou, reconeguts periodistes com José Luis Carazo (Sport), Alfredo Martínez (Onda Cero) i Arcadi Alibés; mentre la plana política estava representada pel Delegat del Govern Ramon Socies, el Conseller d’Esports del Govern Balear Mateu Cañellas, la tècnica del Departament d’Esports del Consell Joana Manera i el Batle de Porreres Bernat Bauçà. La representació del club va està integrada pels directius Xavier Bagués i Josep Ignaci Macià, l’executiu Enric Bosch i el delegat del CCP Pere Jordà. El primer esclat d’alegria fou l’entrada triomfal en el Parc de n’Hereveta amb la Copa del ReI conquerida el dimecres passat, a l’estadi de Mestalla davant l’Athletic Club de Bilbao. Llavors els seguidors pogueren seguir el desenllaç final de la Lliga amb una gran pantalla, i cap a les dotze del vespre el Barça es proclamava Campió de la Lliga 2008-2009, començà a córrer el cava, es va encendre un castell de focs artificials i acabà la festa ja entrada la matinada amb l’actuació del grup felanitxer Orris Kamoi. Fou el punt final a un acte de barcelonisme en estat pur.

SOPAR DE LES SIS COPES.

El 26 de març del 2010, organitzat per la Coordinadora de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears es celebrava en el Restaurant S’Alqueria d’Es Comte a Santa Margalida, coincidint amb la visita del F. C. Barcelona a Mallorca, un sopar que commemora la conquesta dels 6 títols en el 2009. Entre els presents destaca l’assistència dels ex jugadors Julio Alberto Moreno i Juan Domingo De la Cruz. Al final foren vuit els trofeus aportats.

 

LA RAUXA BARCELONISTA ES TRASLLADA A LES PITIÜSES.

Els dies 26 i 27 de maig del 2010 foren assenyalats en vermell en el calendari dels barcelonistes eivissencs i formenterers. Un sopar de gala organitzat el dissabte per la Penya Barcelonista de Santa Eulàlia del Riu, i la recepció i el dinar de diumenge promogut per la Penya Barcelonista de Formentera, foren els actes destacats on els visitants pogueren descobrir els encants de les dues illes. Per diferents motius. En representació del club hi fou present Jacint Borràs, amb l’executiu Enric Bosch. L’ex jugador Juan Domingo De la Cruz i Joan Casals, l’Avi del Barça foren els més aclamats; mentre entre els mitjans de comunicació hi destacaven José Luis Carazo i Toni Closa, del Diari Sport. Un cap de setmana de barcelonisme viscut amb intensitat.

ALCÚDIA DONA UNA GRAN NOTA EN LA VUITENA TROBADA.

El 25 de febrer del 2011 els barcelonistes tenien una cita ineludible en el Restaurant Cases de Son Sant Martí amb la VIII Trobada de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears, organitzada per la Penya Blaugrana d’Alcúdia.

Prop de 600 persones s’hi reuniren. Els barcelonistes presents pogueren gaudir d’una vetllada molt agradable a on va destacar l’excel·lent organització de la penya amfitriona així com el brillant ventall de convidats. Els ex jugadors de futbol Miguel Bernardo “Bianquetti” Migueli i Josep Moratalla, així com l’ex d’handbol Enric Masip, els periodistes José Luis Carazo (Sport) i Miquel Rico (Mundo Deportivo), el membre de la Fundació F.C.B. Josep Maldonado, i la representació del club formada pel portaveu Toni Freixa, el cap de tresoreria Manel Mangado i el vicepresident Jordi Cardoner, nét del llegendari Nicolau Casaus. Les penyes assistents, prop d’una trentena, foren obsequiades amb una serigrafia original del pintor Vicenç Ochoa. La qualitat del menjar, el magnífic ambient, un entorn adient amb tres grans pantalles, i una generosa borsa de regals, deixaren satisfets i eufòrics a tots els que es reuniren en aquest acte.

EN LA NOVENA 9ª TROBADA LLUBÍ MANTÉ UNA CELEBRACIÓ MULTITUDINÀRIA.

El 23 de març del 2012 tenia lloc la 9a Trobada en el Restaurant Son Sant Martí de Muro, organitzada per la Penya Blaugrana de Llubí. Uns 670 comensals, representant a 28 penyes, s’hi arreplegaren. L’acte es va iniciar amb un sopar, i després hi va haver diversos parlaments en els quals es va fer un agraïment a l’organitzador de la trobada i president de la Penya Blaugrana de Llubí, Ricard Rodríguez. A la trobada hi va assistir Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social del FC Barcelona; Pau Vilanova, directiu en cap de la Comissió Social del Barça; Sergi Rosell, directiu de la Comissió Social, i els exjugadors Pere Valentí Mora i José Macizo. A més, també van estar presents a l’acte Joan Ramis Perelló, el batlle de la població de Llubí, i Pere Jordà, delegat del Consell Consultiu de Penyes.
Abans del sopar, el cap de la Comissió Social va mantenir una interessant reunió amb les penyes illenques. L’endemà, la Penya Blaugrana de Llubí organitzà la presentació del llibre de Ricard Torquemada “Fórmula Barça”.

X TROBADA DE PENYES BARCELONISTES ILLES BALEARS
800 BARCELONISTES TENYEIXEN SON FUANÍ
DE BLAU I GRANA.

Amb una espectacular posada en escena el 9 de novembre del 2012 es va celebrar en el recinte de Son Fuaní (Campos) una altra edició de la Gala dels Campions que feia coincidir el 10è aniversari de la Penya Barcelonista Els Tamarells amb la X Trobada de Penyes de les Illes Balears.
Baix la llum del focus, i projectant les seves imatges en una gran pantalla, anaren desfilant els esportistes que brillaren amb llum pròpia en aquesta gala. Els ex jugadors del Dream Team Jon Andoni Goikotxea, Juan Carlos Unzue i Miquel Àngel Nadal foren aclamats; el bàsquet hi fou molt present amb mites con Andrés Jiménez i Juan Domingo De la Cruz; el handbol fou representat pel llegendari porter David Barrufet; mentre completava el firmament barcelonista el “Guardiola” del futbol-sala Marc Carmona.
El campions de la nostra terra completaren una gala inoblidable, en aquesta ocasió foren distingits la triple campiona del món i medalla olímpica en taekwondo Brigitte Yagüe, la nedadora paralímpica a Londres 2012 Lorena Homar, la campiona d’Espanya de ciclisme en pista Mar Bonnín, el ciclista menorquí olímpic Albert Torres i l’entrenador de tennis Toni Nadal.
La representació del club estava formada pel vicepresident Jordi Cardoner Casaus, acompanyat de Sergi Rosell (Àrea Social), Manel Mangado (Cap de tresoreria) i Pere Jordà (Delegat del Consell Consultiu.
El Govern Balear estava representat per Andreu Villalonga (Dirección General d’Esports) i la diputada Margalida Prohens; el Consell de Mallorca per Margalida Ginard, l’Ajuntament de Campos pel seu Batle Sebastià Sagreras, el de Felanitx pel regidor Pedro Acosta i el de Santanyí per la regidora Bàrbara Xamena.
Fins a 26 penyes illenques hi foren presents, les quals varen viure moments intensos de celebració. Totes foren guardonades i els assistents es pogueren fotografiar amb els trofeus de la Lliga, la Champions i la Copa Mundial de Clubs.
Destacà els presents que va fer la Penya Madridista de Campos a l’entitat organitzadora, una samarreta i una fotografia signades i dedicades pel jugador del FC Barcelona Jordi Alba.
Cridà l’atenció l’important seguiment de fins a dotze mitjans de comunicació, durant l’acte amb IB3 TV i Barça TV, i una vegada acabat entraren les càmeres del programa Punto Pelota. Entre els acreditats, despertaren expectació els periodistes José Luis Carazo i Quim Domenech.
Tots els assistents foren obsequiats amb una borsa de regals i records, i a l’entrada se’ls entregava de franc un exemplar de la publicació “10 anys fent penya”, una revista de 160 pàgines a tot color que recull la trajectòria de la PB Els Tamarells, i que ha suposat un gran esforç econòmic i humà.
El tall d’un gran pastís commemoratiu, els parlament, l’actuació del genial actor Oriol Cruz (Crackòvia-TV3) i una gran rifa de productes oferts per entitats col·laboradores i per la Botiga del Barça a Palma.
Un vetllada que serà recordada pels barcelonistes illencs durant molt de temps.

ONZENA TROBADA, UN NOU REPTE

L’11 d’abril del 2014 arriba un nou test per posar a prova el barcelonisme balear. Il·lusió, feina i ambició no en mancaran. L’escenari pobler és immillorable. Audie Norris, Ricardo Serna, Melisa Nicolau, Joan Campins, Santi Abad, … uns convidats estel·lars. Desitgem que tots els assistents vós trobeu com a casa, i que per molts d’anys puguem estar orgullosos de ser barcelonistes i de pertànyer a les penyes de les Illes Balears.

Visca el Barça i les penyes !!