oct 142019
 
Un moment de l'assemblea

Un moment de l’assemblea

L’illa de Formentera ha congregat aquest cap de setmana a les Penyes Barcelonistes de Balears per a la celebració de l’assemblea General de la Federació de Penyes Barcelonistes de les Illes Balears que se celebra anualment en un indret diferent de l’arxipèlag. L’acte va tenir lloc el dissabte 12 d’octubre a les quatre de l’horabaixa,  al Casal d’Entitats de Formentera, cedit pel Consell Insular.

L’assemblea va ser presidida per Òscar Escoda, President de la Federació de Penyes Barcelonistes de Balears i hi participaren 17 Penyes diferents de les Illes.

Els conferenciants

Els conferenciants

Aprofitant aquesta trobada, la primera que acull Formentera, tant la Federació com la Penya Barcelonista de l’illa han organitzat un cap de setmana ple d’activitats per tots els desplaçats d’arreu de les Balears, que han gaudit de la gastronomia pitiüsa i del seu entorn natural.

Cal destacar l’èxit del sopar de germanor de Penyes organitzat al Restaurant Ses Eufabietes, el dissabte 12 d’octubre, que va comptar amb més d’un centenar de comensals.

Però, sense cap dubte, l’acte més esperat pels aficionats culers fa ser el col·loqui per commemorar el quarantè aniversari de la Recopa de Basilea del ’79, que va organitzar la Confederació Mundial de Penyes aprofitant la trobada a Formentera.

Un moment de la conferència.

Un moment de la conferència.

La xerrada també es va celebrar al Restaurant Ses Eufabietes i va comptar amb 3 protagonistes d’aquella plantilla històrica que va guanyar la final de Basilea el 16 de maig de 1979; Rafael Zuviría i Juan Manuel Asensi, a més de Joan Josep Estella, que també és ambaixador de sa Federació.

La taula presidencial del sopar

La taula presidencial del sopar

Un acte que va conduir el periodista i membre de la Junta Directiva de la Penya Barcelonista de Formentera, Pep Toni Bartolomé, i que va tenir una molt bona acollida d’assistents que pogueren participar activament en el torn de preguntes a les tres llegendes vives del futbol.

El diumenge al matí, mallorquins, menorquins així com els membres les penyes de Formentera i d’Eivissa, va realitzar una excursió per les salines de Formentera, rebent explicacions de Santiago Colomar, de la història de l’estany pudent, com del molí d’en Marroig, i com va nàixer l’activitat salinera, i la utilització de l’estany pudent que li varen donar les forces colpistes duran la guerra del trenta-sis, una matinal molt instruïda.

Excursionista al Moli d'en Marroig

Excursionista al Moli d’en Marroig

La festa va acabar amb un dinar entre membres de les desset penyes que varen assistit a l’assemblea i mini trobada.

Tant la federació de Penyes de Balears com l’amfitriona, la Penya Barcelonista de Formentera, han quedat molt satisfets de l’organització i han fet un balanç molt positiu del cap de setmana.

Força Barça!

Fotos de tots el actes wetransfer-38f3f5

Perdona, ara mateix el comentari está tancat